juli 30, 2016

The Analogues spelen Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

analogues_logo-2.png


Het komende seizoen spelen The Analogues het legendarische album ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ van The Beatles, live in de Nederlandse theaters. Het door The Beatles zelf nooit live vertolkte album zal integraal worden gespeeld, van de eerste tot de laatste noot, analoog en authentiek, compleet met strijkers en blazers en alle vintage instrumenten die The Beatles bij de opnames gebruikten.
Vanaf donderdag 20 oktober is ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band by The Analogues’ te zien in theaters door heel Nederland (The Analogues speellijst).

The Analogues is de groep Nederlandse muzikanten die het afgelopen jaar lovende kritieken kreeg voor de spectaculaire live vertolking van The Beatles’ ‘Magical Mystery Tour’.
Multi-instrumentalisten/vocalisten Bart van Poppel, Jan van der Meij, Fred Gehring, Jac Bico en Diederik Nomden delen een diepgewortelde passie voor het latere werk van The Beatles, met name de iconische albums van eind jaren zestig. Op het podium worden ze ondersteund door een 8-tal strijkers en blazers, respectievelijk de Strawberry Strings en The Unbeatable Horns.
Na de succesvolle ‘Magical Mystery Tour’ die afgelopen week in stijl werd afgesloten met twee uitverkochte concerten in het Amsterdamse Concertgebouw, is het nu de beurt aan ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’, een van de invloedrijkste albums aller tijden.

De LP Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band kwam uit in 1967 en wordt beschouwd als één van de belangrijkste albums uit de popgeschiedenis. “Het moment waarop popmuziek zich ontwikkelende tot Kunst”, schreef Time Magazine. De destijds nieuwe mogelijkheden van de opnamestudio werden ten volle benut wat leidde tot een extreem experimentele manier van componeren en produceren die vrijwel onmogelijk live uit te voeren was. Met songs als ‘Lucy in the Sky with Diamonds’, ‘A Day in the Life’ en ‘With a Little Help from my Friendswas Sgt. Pepper zowel grensverleggend als commercieel succesvol. Het album stond maandenlang op nummer 1 van de album charts in de hele wereld.

Na een korte  try-outperiode zal de premiere van ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band by The Analogues’ plaatsvinden op zaterdag 12 november 2016 in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.  De voorstelling zal tot eind maart 2017 in meer dan 50 Nederlandse theaters te zien zijn.

______________________________________________________________________________
Art design: Robert Muda van Hamel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten