maart 10, 2017

LĪVE op Pinkpop 2017




Na het nieuws eind vorig jaar dat de band LĪVE weer gezamenlijk het podium op gaat, maakte Bureau Pinkpop vandaag tijdens de traditionele perspresentatie in Paradiso bekend dat de band als onderdeel van hun LĪVE REUNITE TOUR op maandag 5 juni staat geprogrammeerd op het hoofdpodium van Pinkpop 2017.
Hiermee is Pinkpop het eerste optreden van de LĪVE REUNITE TOUR buiten de US.

Precies 25 jaar na de release van hun debuutalbum 'Mental Jewelry' en na een breuk van 8 jaar, hebben de leden van alternative rockband LĪVE besloten weer samen muziek te gaan maken. Eind vorig jaar kondigden ze hun plannen al aan op social media en begin dit jaar kwam het nieuws dat hun wereldwijde LĪVE REUNITE TOUR in 2017 van start gaat.

In de originele line-up met Ed Kowalczyk (zang/gitaar), Chad Taylor (gitaar, backing vocals), Patrick Dahlheimer (bas) en Chad Gracey (drums, percussie) keert de band dit jaar terug naar Pinkpop. Na dit prestigieuze podium al vier keer eerder te hebben beklommen (1995, 1997, 2000 en 2002), is Pinkpop de perfecte plaats om hun hervonden vriendschap te vieren!

De uit Pennsylvania afkomstige band verkocht in de afgelopen 25 jaar wereldwijd meer dan 22 miljoen platen en 16 miljoen concerttickets. De grote doorbraak kwam in 1994 met het album Throwing Copper. De hits ‘I Alone’, ‘All over you’, ‘Selling the drama’ en ‘Lighting crashes’ brachten de band aan de top van de internationale hitlijsten. De release van multi-platina album ‘The Distance To Here’ (1999), met daarop ‘The Dolphin’s Cry’ en ‘Run to the water’ verleende  LĪVE de status van internationale supergroep en arena’s werden verruild voor stadions….

Na een laatste optreden in 2009 gingen de bandleden hun eigen weg, om nu in 2017, ter ere van hervonden vriendschap EN het 25-jarig jubileum van hun debuutalbum ‘Mental Jewelry’ terug te keren naar de internationale podia voor een LĪVE REUNITE CONCERT TOUR.
“LĪVE continues to be among one of the most appreciable bands rock has ever known” (Billboard).

5 juni, Pinkpop 2017, Mainstage, Megaland Landgraaf.
Kaartverkoop vanaf zaterdag 11 maart, 10.00 uur.

Voor meer informatie over  +LIVE+ check:  WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | INSTAGRAM

Geen opmerkingen:

Een reactie posten