juli 29, 2016

Wëreldbänd eert muzikale komieken van weleer in nieuwe show SLÄPSTICK


    Unknown-4


Het komende theaterseizoen 2016/2017 presenteert de Wëreldbänd hun nieuwe voorstelling Släpstick. Zoals we van deze veelzijdige muzikale theatergroep gewend zijn is Släpstick opnieuw een wervelende show vol muzikaal spektakel en verrassende acts, dit keer volledig in het teken van het variété. Met deze voorstelling eren de Wëreldbänd-leden hun beroemde voorgangers Mini & Maxi, de Marx Brothers,  Laurel en Hardy, de Zwitserse clown Grock….
Släpstick is een ode aan de muzikale komiek!

Geinspireerd door de muzikale komiek door de jaren heen, van de middeleeuwse troubadour tot Spike Jones en zijn band, vertoont de band in Släpstick een grote verzameling muzikale, humoristische acts en geven ze hun eigen draai aan beroemde scenes van onder meer Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel en Hardy. 
De regie is in handen van Stanley Burleson. Daarnaast werkt de Wëreldbänd voor speladvies ook samen met Karel de Rooij (Mini & Maxi).
Bekijk alvast een voorproefje:  Wëreldbänd - Släpstick

De Wëreldbänd bestaat uit vijf van oorsprong rasmuzikanten. Hun voorraad instrumenten lijkt eindeloos en ieder blinken ze uit in een eigen stijl varierend van zigeunermuziek, jazz, klassiek en pop. Naast hun succesvolle eigen programma’s  als Lekker Warm, Keet en Playground werkte de Wëreldbänd de afgelopen jaren samen met onder meer het Residentie Orkest, Ellen ten Damme,  Brigitte Kaandorp en Karin Bloemen.
Ze zijn meester in het neerzetten van ontsporende komische scenes met vaak een bijzondere twist maar wat altijd fier overeind blijft is hun muzikale vakmanschap. 
Bij de muzikale slapstick van de Wëreldbänd kom je gewoonweg ogen en oren te kort.

Vanaf oktober starten de try outs, de premiere van Släpstick staat gepland voor zondag 15 januari in de Leidse Schouwburg.  In totaal staat Släpstick dit seizoen in meer dan 100 theaters in Nederland!


   _______________________________________________________________________________

Fotografie: Rob Becker - Art design: Hein de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten