oktober 12, 2021

Late debutant 'Mattino' met z'n nieuwe album nu 'Op de goede weg'

 


Spannende tijden voor de cultuursector, in ieder geval spannend voor Mattino, zanger en songschrijver uit Utrecht. Hij heeft besloten op 8 oktober zijn nieuwe, eerste album 'Op de goede weg' uit te brengen. 

Late debutant komt met joviale energieke Nederpopplaat vol ironie en humor maar ook ernst
Op zijn vijfenveertigste is Mattino, artiestennaam van Matthijs Begheyn, een ‘late debutant’. Maar het gaat er niet om wanneer je debuteert, maar hoe. En dat is redelijk spectaculair te noemen. Zijn debuutalbum Op De Goede Weg is zonder enige twijfel een van de opvallendste Nederpop platen in jaren. Het album sluit naadloos aan bij en borduurt voort op een rijke periode uit de vaderlandse pophistorie begin jaren tachtig. Maar het is géén retro. Mattino tilt het onze tijd in. Het is enorm gevarieerd, super energiek, met recht voor z’n raap teksten die tegelijk vrolijk zijn en tot nadenken stemmen. 

'Op de goede weg' mag dan een debuutalbum zijn, gewezen activist en wereldverbeteraar Matthijs Begheyn schrijft en speelt al jarenlang liedjes met een boodschap. Met zijn band Rose Hip was hij meerdere seizoenen huisband van het Terschellinger duurzaamheidsfestival Springtij, schreef hij muziek bij de documentaire 'Ik, Plastic' (BNN-VARA) en maakte hij muziek voor educatieve campagnes van onder meer de overheid.
Op dit eerste album werkte hij met producers Jack van de Ven (Paul de Leeuw, Ronnie Flex, Giovanca, Waylon) en Evert Zeevalkink (Claudia de Breij, Ilse Delange, Tim Akkerman). Voor de qua stijl en instrumentatie veelzijdige tracks vroeg hij sessiemuzikanten uit binnen- en buitenland. Zo hoor je een blazerssectie uit Venezuela, een accordeonist uit Italië en een strijkkwartet uit Israël.

Het afgelopen jaar heeft Mattino al fanatiek aan z'n naamsbekendheid gewerkt. Z'n beide singles, de vrolijke meezinger Ik weet het niet en opvolger Evelien zorgden, ook dankzij de originele videos voor een solide fanbase in en rond de stad Utrecht. De actie die Mattino deze zomer in het leven riep om meer waardering te vragen voor de lustobjecten in Nederland 'Een beetje meer respect voor m’n lustobject' was ook voor buiten de regio bedoeld ;-). Vooruitlopend op het album is afgelopen week het enige duet op het album uitgekomen. Je was er niet altijd is ondertussen te horen op verschillende playlists en wordt aanbevolen door Frits Spits (Taalstaat, Radio1).

www.mattino.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten