oktober 12, 2021

Jodymoon viert hun 15-jarig bestaan met 'Firestone'

 


Singer-songwriter duo Jodymoon lanceert op 8 oktober 2021 hun nieuwe album Firestone. Het album markeert het 15-jarige bestaan van Jodymoon en bewijst dat bij het duo uit Maastricht, authenticiteit en de liefde voor muziek nog steeds voorop staan. Met Firestone keren zangeres/pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets terug naar de kern en blijven ze trouw aan datgene waar ze van houden: gitaren, toetsen, percussie en meerstemmige zang. De gelijknamige tour start op 17 oktober, met een feestelijke albumpresentatie in ECI Roermond (tourlijst). 


Over Firestone

Het plan om een echte duo-plaat te maken, een die het live gevoel weerspiegelt, dateert al van vóór Corona. De lockdown bood de kans met dat concept aan de slag te gaan. 

De strijkers, op de laatste vier albums een wezenlijk onderdeel van de Jodymoon sound, zijn verdwenen. Hun samenspel wordt op Firestone overgenomen door de vocals van Digna en Johan. Minder is meer, ook hier. De harmonieën komen beter tot hun recht dan ooit en Digna's zang klinkt urgenter en dynamischer. Multi-instrumentalist Johan herontdekt de elektrische gitaar, en speelt hier en daar zelfs bugel. “Ons uitgangspunt was dat we op de plaat willen klinken zoals we ook live gaan spelen, als een duo met gitaren, toetsen, de ritmisch stuwende voet van Johan (maat 45) en meerstemmige zang” aldus Johan en Digna. “We wilden per sé geen band sound, maar wel tempo, energie en catchy melodieën”. Luister voor een voorproefje naar de nieuwe single ‘Old Boots’


Alle songs zijn geschreven en gearrangeerd door Jodymoon en als duo opgenomen in hun eigen ‘Woodroom Studio’ in Maastricht. “Het is geweldig om onze muziek te spelen met strijkers, of op te nemen met een internationale producer in New York. Maar op dit moment vinden we alles wat we zoeken bij onszelf en in onze eigen studio.”


Over Jodymoon

Zangeres en pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets hebben, sinds ze in 2008 met hun warme mix van singer-songwriter, folk, pop en roots de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland wonnen, 6 studio albums uitgebracht. Ze traden op in onder meer Canada, Spanje, Engeland, Duitsland en Italië. Hun albums kregen in Nederland stuk voor stuk lovende ****recensies en worden sinds een aantal jaren ook in Duitsland uitgebracht.


www.jodymoon.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten