mei 31, 2021

Nieuwe single Eva van Manen heet 'Wie Weet Nou Alles'

 


Nederlandse zangeres/songwriter en producer Eva van Manen presenteert op vrijdag 28 mei haar nieuwe single ‘Wie Weet Nou Alles’. Een organische mix van electro, pop en hiphop met als diepere boodschap de overtuiging dat we minder snel moeten oordelen en juist meer open zouden moeten staan voor wat er om ons heen is, “leef gewoon en laat gewoon leven”. 


‘Wie Weet Nou Alles’ gaat over betweters en mensen die zonder naar anderen te luisteren  meteen overal een mening over hebben. Meningen die als hashtags en Twitter-berichten ook zonder nuances de wereld in moeten. Als vervolg op haar album ‘Politiek & Liefde’ waar ze maatschappelijke situaties die haar frustreerden benoemde, schrijft Eva haar nieuwe nummers vanuit een zoektocht naar hoe we door het loslaten van oude denkbeelden juist nieuwe inzichten kunnen krijgen. 


Beïnvloed door onder andere The Weeknd, produceerde Eva deze track samen met Kéwork. Voor een meer vloeiende en dynamische sound nam ze de track vervolgens in de studio op met jazz- en popmuzikanten Xander Vrienten, Kick Woudstra en Jordy Kalfsvel. Daarbij was Xander Vrienten haar muzikale klankbord. 


Eva van Manen debuteerde in 2018 met het album ‘Politiek & Liefde’ dat werd geroemd om de doeltreffende, minimalistische sound en de persoonlijke en geëngageerde teksten (het liedje 'Omdat We Verdergaan' werd dit jaar nog genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt prijs). Eva schrijft haar teksten aan de hand van een onuitputtelijke gedachtenstroom over de maatschappij, de wereld en haar persoonlijke zieleroerselen. Live presenteerde ze haar nummers in 2019 tijdens een succesvolle Popronde. Over haar indrukwekkende optreden op ESNS 2020 schreef 3voor12 ‘Eva van Manen verleidt langzaam haar publiek’.  


Naast het schrijven van nieuwe muziek en teksten benutte Eva het afgelopen corona-jaar voor het oprichten van rosetta. een platform voor en door vrouwelijke en gender non-conforming muziekproducers, samen met producer Josephine Zwaan.


Eva van Manen ‘Wie Weet Nou Alles’ 

Luister en download (mp3/wav)

Wie Weet Nou Alles (streaming)

www.evavanmanen.nl 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten