mei 31, 2021

Introducing... Deborah Parlor

 'Dreaming wide awake' is het debuut van Deborah Parlor, een zangeres en songwriter van Nederlandse bodem die een naam voor zichzelf aan het maken is in de wereld van de Americana- en popmuziek. Voor haar eerste release schreef Deborah vijf krachtige country/pop songs die door producer JB Meijers tot een overtuigend geheel werden gesmeed. Deborah noemt zichzelf een ‘rebel at heart’ en roept met haar songs, een mix van stoere Americana en country met eerlijke teksten en een internationale sound, een misschien wel ouderwets gevoel van vrijheid op.  

'Dreaming wide awake' is vanaf 18 juni beschikbaar op vinyl en digitaal  en  zal later dit jaar ook op vinyl verschijnen.


Deborah Parlor is de artiestennaam van de Nederlandse zangeres, actrice en songwriter Deborah de Groot. Van kinds af aan draait haar leven om muziek. Ze is opgegroeid tussen de kabels en snoeren in een muziekstudio en wist al jong dat muziek de passie was waarmee ze haar leven wilde vullen. Na haar conservatoriumopleiding startte ze enthousiast met verschillende producties en tourtjes in binnen en buitenland - ze ontdekte haar talent om liedjes te schrijven en gitaar te spelen en groeide zo langzaam maar zeker naar haar eigen muzikale identiteit. 

Het besluit om in 2018 voor een jaar naar Londen te verhuizen om zich verder te ontwikkelen op Engelstalig gebied bracht haar carrière in een stroomversnelling. Ze werd  voorgesteld aan songwriters Don Mescall (Ronan Keating) en Tom Nichols (Kylie Minogue) en mocht opnemen in de legendarische Abbey Road Studios. In de Londense gitaarwinkel waar ze werkte schreef ze haar liedjes op een vintage gitaar van het merk Parlor. Al gauw noemde iedereen haar Deborah Parlor en die naam bleef hangen.


Dreaming wide awake

Terug in Nederland bleef Deborah schrijven, nu samen met Nederlandse songwriters. De vijf nummers op haar debuut EP ‘Dreaming wide awake’ kwamen tot stand in samenwerking met collega muzikanten/songwriter Ed Struijlaart, JB Meijers (The Common Linnets, De Dijk, Barry Hay) Peter Slager (Bløf),  Djoeke Boomsma, Bernard Gepken en gitarist Leif de Leeuw.

Voor de sound van haar songs liet Deborah zich inspireren door de country, rock en folk van haar heldinnen van vroeger zoals Emmylou Harris, Alison Krauss, Dolly Parton, Stevie Nicks en door nieuwe namen zoals Kacey Musgraves en Maren Morris.


Op ‘Dreaming wide awake’ leren we Deborah Parlor kennen als een kwetsbare schrijfster en een ontwapenende performer met een rebels randje. Een ‘lost soul’, wat ook tot uiting komt in haar vaak melancholische teksten en meeslepende melodieën. Zo wordt in eerste single ‘Closing Time’ het afscheid tussen twee mensen, oftewel ‘de laatste ronde’ beschreven. De meeslepende muziek en beeldende teksten nemen je mee naar een pijnlijke situatie die gaat over loslaten. ‘The storm in me’ is een openhartig nummer over een periode waarin Deborah het gevoel had dat ze de grip op haar leven verloor. Maar 'what doesn't kill you makes you stronger' en deze song  is het bewijs: een verhaal met een subtiele middelvinger naar het verleden en hoe ze er uiteindelijk krachtiger en sterker uitkwam. 

Catchy popsong ‘Dreaming wide awake’ werd het titelnummer omdat het de thema’s van haar songs en eigenlijk ook Deborah’s levenshouding goed samenvat. “Ik schrijf over bitterzoete situaties uit het leven gegrepen, verlangen, kracht vinden en over het omgaan met afscheid. Maar ook over idealen en over dromen. Soms heb ik het idee dat ik dromend door het leven ga en zolang ik m’n eigen pad blijf kiezen, alles goed komt, ‘going my own way, to different days of a better kind’.......Audio/video

Behind  the scenes met JB Meijers (trailer  1  min.) 

‘Closing Time’ official lyric video

‘The storm in me’ acoustic version  ( met Leif de Leeuw en Don Rooks)

‘The storm in me’ video (regie  Karsten de Vreugd voor Sugarrush Film) 


www.deborahparlor.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten