januari 19, 2019

WINGMAN RETURNS, NIEUWE SOLOPLAAT VAN DIEDERIK NOMDEN

 WINGMAN RETURNS, NIEUWE SOLOPLAAT VAN DIEDERIK NOMDEN

Zanger/instrumentalist/songwriter Diederik Nomden released, 6 jaar na zijn lovend ontvangen debuut ‘Royal Parks’, een nieuwe langspeler: 'Wingman Returns'.


Niet dat hij al die tijd stil heeft gezeten. Sinds 2014 maakt Diederik Nomden deel uit van de veelgeprezen tributebands The Analogues en Her Majesty, met welke hij de muziek van The Beatles resp. Crosby, Stills, Nash and Young levend houdt.
De honderden live-optredens in uitverkochte theaters door het hele land, maar ook in zalen als Carré, het Concertgebouw en Ziggo Dome, hebben hem als instrumentalist, maar vooral als leadzanger naar internationaal niveau getild.
Gelukkig heeft Nomden besloten om al die ervaring, zijn vrije uren en zijn energie, te stoppen in het schrijven van nieuwe muziek met als klinkend resultaat ‘Wingman Returns’.


In een tiental nieuwe songs laat Diederik Nomden het publiek zien en horen wie hij is en wat hij wil. Een volwassen muzikant die zijn eigen koers volgt en mensen wil raken met zijn muziek en zijn stem. 

Diederik speelt het leeuwendeel van de instrumenten op ‘Wingman Returns’ zelf en heeft zich in het proces door niemand laten (af)leiden. Om precies dát te bereiken wat hij wilde heeft hij er voor gekozen om ook de productie in eigen hand te houden.


Wel heeft hij bij een aantal nummers samengewerkt met goede vrienden. Zo werd het countryeske 'Motel Blues' geschreven samen met Bertolf Lentink, die ook schittert als achtergrondzanger en vooral als pedal steel-gitarist. Het ingetogen ‘Gamer’ schreef Diederik met Douwe Bob Posthuma, tijdens een gezamenlijke muzikale trip naar Hongarije. 

'I do' werd een hernieuwde samenwerking met voormalig Johan-kompaan Jacob de Greeuw. Nomden had het refrein, De Greeuw schreef het couplet en voorzag met zijn achtergrondzang het refrein van de typische Johan-sfeer.

Een significante rol is er ook voor drummer Bo Koek, die een vijftal nummers met zijn losse en kundige drumwerk heeft verrijkt.


En om de plaat helemaal af te maken heeft Nomden dankbaar en veelvuldig gebruik gemaakt van de strijkers en blazers met wie hij bij The Analogues al jaren samenwerkt.

Hierdoor is 'Wingman Returns' een rijk gearrangeerde plaat geworden in een scala aan stijlen, precies zoals Nomden voor ogen had toen hij er aan begon. Zonder concessies aan wie dan ook, met als enige doel: binnen komen en mensen raken. 


Diederik Nomden startte zijn carrière als zanger/toetsenist/gitarist van de band Redivider (winnaar Grote Prijs van Nederland 1998) en speelde achtereenvolgens bij Johan, Daryll-Ann en in de band van Ellen ten Damme.  Sinds de tweede helft van de jaren '00 bleef hij  als ‘wingman’ actief bij onder meer Bertolf en awkward i, om in 2012 met zijn solodebuut ‘Royal Parks’ eindelijk uit de schaduw van anderen te stappen. De afgelopen jaren is Nomden medeverantwoordelijk voor de perfecte sound en het succes van tributebands The Analogues en Her Majesty. 


Nu is er de terugkeer, 'Wingman Returns'. 10 Prachtige liedjes. Gezongen door, misschien wel, een van de mooiste stemmen van Nederland.


Diederik Nomden 'I Do' (MuziekCafe)

www.diederiknomden.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten