september 17, 2018

The Analogues: The White Album Live in Liverpool

 
Op 19 oktober verschijnt ‘The White Album Live in Liverpool’ van The Analogues. Dat is na ‘Magical Mystery Tour’ en ‘Sgt. Pepper’ het derde Beatles-album dat in een integrale live-uitvoering van The Analogues op CD en LP wordt uitgebracht. 

Check de trailer: The White Album Live in Liverpool (trailer)


Het album werd deze zomer opgenomen in Liverpool, en dat is in meerdere opzichten bijzonder. Bart van Poppel van The Analogues: “Uiteraard komen The Beatles er vandaan, maar daarnaast waren we de hoofdact van de International Beatleweek. We speelden in de Liverpool Philharmonic Hall, en hoewel we de show al talloze keren gespeeld hebben, voelde het toch als een soort première. In Nederland weet ons publiek inmiddels wat we doen, maar daar stonden we voor een zaal met doorgewinterde Beatles-kenners. Dan komt een stelletje Nederlanders ze even laten zien hoe het moet, dat was toch een beetje eng. Maar de reacties en recensies waren ontzettend positief.”


Volgens Van Poppel is The White Album, met klassiekers als ‘Back in the USSR’, ‘Helter Skelter’ en ‘While my guitar gently weeps’ en pareltjes  ‘Julia’ en ‘Blackbird’,  duidelijk anders dan bijvoorbeeld Sgt. Pepper: “Het is een dubbelalbum, dus het zijn meer songs, en het is ook veel diverser, minder coherent misschien. Toch zijn er veel Beatles-fans die dit het meest interessante Beatles-album vinden. Het is er echt één voor de fijnproevers.”


Wanneer het origineel zo goed is, waarom dan toch al die moeite om die muziek 50 jaar later opnieuw op te nemen? Van Poppel: “Tsja, wij hebben onszelf nu eenmaal ten doel gesteld om de muziek die The Beatles, na 1966, zelf nooit live gespeeld hebben, alsnog live uit te voeren. Wij beschouwen het als klassieke muziek die je op die manier levend houdt. Die ervaring is in de zaal natuurlijk heel intens, daar ziet en voelt het publiek ook alle bijzondere instrumenten en het ambachtelijke handwerk. Maar op de plaat kunnen we door een perfecte balans in de mix de uitvoering optimaal tot z’n recht laten komen; de live-versie van The White Album, precies zoals wij ‘m graag willen laten klinken.”


In oktober en november spelen The Analogues The White Album opnieuw in de Nederlandse theaters en ook zal de NTR op 22 november - de 50ste verjaardag van The White Album - in Het Uur van de Wolf, de documentaire The White Album 50 years ago; The Analogues uitzenden waarin regisseur Marcel de Vré onder andere het bezoek van The Analogues aan de Beatleweek in Liverpool heeft vastgelegd.

Vanaf 22 november is 'The White Album Live in Liverpool by The Analogues' ook op luxe 2LP verkrijgbaar.


Reviews

“Fab indeed, pure quality”  - Wirral Globe

To witness the concert that never happened. Outstanding!” *****Liverpool Sound & Vision

“Immaculate playing …..particular praise must go to the harmonies”  Getintothis 


Freda Kelly - Brian Epstein’s secretaresse en secretaresse van de toenmalige Beatles fanclub:
“Hearing The Analogues perform the full White Album live at Liverpool Philharmonic Hall in its entirety was a unique experience, it gave life to an album The Beatles never got the chance to perform in concert and to actually do this in Liverpool,  the home town of The Beatles, being one of the most critical of audiences, this certainly was a coupe for The Analogues. I couldn’t fault their performance at all, they were fantastic.”

Quote Billy Kinsley, The Mersey Beats / The Mersey’s / Liverpool Express:
“The Analogues attention to detail was exceptional. As a musician I have been lucky to share both the studio experience and live performances of The Beatles in the 60’s, but what I witnessed recently at Liverpool’s Philharmonic Hall was a band who had certainly dedicated time and effort to perfect a faultless performance of ‘The White album’, a performance that left you breathless. This isn’t another Beatles look alike band, these guys are a collection of seriously solid musicians who have perfected The Beatles Studio Album classics note for note. The standing ovation was proof enough that The Analogues are a must see band!”www.theanalogues.netGeen opmerkingen:

Een reactie posten