maart 31, 2015

ROOSBEEF - KALF


KALF albumcover.jpg
'Kalf' is het derde volledige studio album van Roosbeef, de band rond singer/songwriter Roos Rebergen. Het album kwam op 13 februari uit op het eigen beheer label Buffel. De release wordt vergezeld van een gelijknamige clubtour (18 februari - 31 maart).
Roosbeef
Roosbeef wordt opgericht in 2005, het jaar waarin Roos Rebergen de Grote Prijs van Nederland wint in de categorie singer/songwriter. Roos trekt haar publiek met soms melancholische, soms lichtvoetige teksten, mee in haar eigen belevingswereld en levert met ‘Ze willen je hond wel aaien maar niet met je praten’ in 2008 een verrassend debuutalbum af.
De jaren daaropvolgend ontwikkelt Roosbeef zich via een aantal bandwisselingen tot de huidige bezetting bestaande uit Tim van Oosten, Tijs Delbeke en Tom Pintens. Roos Rebergen horen we daarnaast terug in opmerkelijke samenwerkingen, zoals met Torre Florim (‘De Speeldoos’) en onlangs met Trio Bier op het David Bowie Tribute.
Mede door het regelmatige verblijf van Roos in Belgie en de twee Belgische topmuzikanten die deel uitmaken van de band, wordt Roosbeef ook door het Belgische publiek omarmd. De Vlaamse pers roemt Roos Rebergen “Met haar unieke stem en prachtige teksten verovert ze hart na hart…..” en single ‘Kalf’ wordt gastvrij opgenomen op de playlist van de Vlaamse Radio 1.
Roosbeef bewijst hiermee met recht een eigen plek in te nemen in het Nederlandstalige muzieklandschap.

Kalf
Sinds haar indrukwekkende debuut is singer/songwriter Roos Rebergen haar rode haar ontgroeid maar heeft niets aan authenticiteit ingeboet.
Voor het nieuwe album ‘Kalf’ schreef ze samen met haar band een verzameling eigenzinnige liedjes met even wonderbaarlijke als prachtige teksten. Meer nog dan voorgangers ‘Ze willen je hond wel aaien….’ en ‘Omdat ik het wil’ is ‘Kalf’ een echt groepsalbum geworden. De teksten zijn van Roos zelf (met uitzondering van het enige Duitstalige nummer 'Und Man Liebt So Viel' dat werd geschreven door het illustere schrijversduo Bindervoet en Henkes), voor alle muziek en de productie werd getekend door de hele band.

Als promosingle is titeltrack 'Kalf' gekozen. Het indrukwekkende  'Raak mij aan' schreef Roos ter gelegenheid van de Nationale WOII Herdenking in Utrecht, 2013 en was, compleet met koor, te mooi om niet op het album te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten