september 24, 2021

Geoff Muldaur 'His Last Letter'




De afgelopen 12 jaar heeft de 77-jarige Amerikaanse componist/zanger/songwriter Geoff Muldaur gewerkt aan zijn meest ambitieuze project tot nu toe. 'His Last Letter’ is een tour-de-force in de lange reeks van veelgeprezen werken van deze gelauwerde songwriter. 

Geoff Muldaur creëert voor ‘His Last Letter’, in een unieke samenwerking met enkele van de beste klassieke en jazz muzikanten van Nederland, zijn perfecte muzikale wereld. De stijlvolle vertolkingen van zijn favoriete nummers uit de Amerikaanse folk en jazz "songbag" vormen een eerbetoon aan helden als Jelly Roll Morton, Duke Ellington en Tennessee Williams. De nieuwe eigen composities zijn gebaseerd op een verrassende historische gebeurtenis.

Het project kreeg de werktitel ‘The Amsterdam Project’ mede dankzij de betrokkenheid van de in Amsterdam woonachtige mezzo sopraan Claron McFadden, producer Gert-Jan Blom en de beroemde grafisch ontwerper Piet Schreuders die tekende voor het artwork.


De opnames  zijn verkrijgbaar in een luxe 2-vinyl boxed set met een 40 pagina's tellend boek met exclusieve foto's, een voorwoord van componist David Amram en uitgebreide track-by-track notities en persoonlijke verhalen van Geoff Muldaur. ‘His Last Letter’ wordt hiermee een verzamelobject voor liefhebbers van hedendaagse klassieke en jazz/folk/blues muziek en kunst, specifiek geïnteresseerd in de Amerikaanse muziekscene uit de jaren 60/70. 


Geoff Muldaur maakte in de ‘60s/’70s als lid van de ‘Jim Kweski’s Jug Band’ en als duo samen met zijn vrouw Maria Muldaur naam in roots/blues/jazz/folk scene. Vanaf begin jaren 80 richtte hij zich meer op het componeren en produceren van scores en soundtracks. In 1998 richtte hij de roots all-star band ‘The Texas Sheiks’ op en sindsdien brengt hij weer met regelmaat eigen muziek uit. 

‘His Last Letter’ (2021) is een terugblik op een indrukwekkende carrière. Een verrassende en perfect uitgevoerde mix van modern klassiek en traditionele folk/Americana, waarin Geoff Muldaur zich manifesteert als een creatieve artiest, die met de grootste toewijding zijn favoriete muziek de toekomst in ontwikkelt. 


-------



Geen opmerkingen:

Een reactie posten