juli 08, 2021

TORI AMOS VOOR 2 CONCERTEN NAAR NEDERLAND

 

Amerikaanse singer/songwriter Tori Amos komt volgend jaar, met band, voor twee shows naar Nederland. Als onderdeel van haar uitgebreide Europese tour speelt de meervoudig Grammy nominee en ongetwijfeld een van de meest  charismatische performers op piano, op 3 en 4 maart in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Gelijktijdig met de Tori Amos Tour Europe 2022 kondigt de zangeres/pianiste haar nieuwe album aan, dat later dit jaar zal uitkomen. 


Tori Amos brak begin jaren negentig door met haar solo debuut ‘Little Earthquakes’ en heeft zich sindsdien - met meer dan 20 miljoen verkochte cd’s  - tot een ongekend volhardende en innovatieve artieste ontwikkeld. In Nederland werd ze vooral bekend met klassiekers ‘Cornflake Girl’ en ‘Winter’. Terugkerende thema’s in haar nummers zijn seksualiteit, politiek en feminisme

Het commerciële succes betekende voor Tori de mogelijkheid om met haar muziek serieuze sociale en feministische issues onder de aandacht te brengen, waarmee ze een weg baande voor een generatie jonge vrouwelijke activistische popsterren.

In haar rol als activiste werd Tori de eerste woordvoerder van RAINN (Rape, Abuse, and Incest National Network), de grootste anti-aanrandingsorganisatie van de Verenigde Staten.


Haar vijftiende en meest recente studioalbum, ‘Native Invader’ (2017), schreef de altijd geëngageerde Amos vanuit haar verlangen om te bewijzen dat "we de destructiviteit die overal om ons heen is kunnen overwinnen" en diezelfde boodschap werd de basis van haar tweede New York Times - bestseller - ‘Resistance: A Songwriter's Story of Hope, Change, and Courage’  (2020).


De afgelopen decennia trad Tori Amos meerdere keren in Nederland op, afwisselend  solo, met band, met een strijkkwartet en zelfs met het Metropole Orkest, stond ze voor uitverkochte zalen. De pers schreef over een van haar solo shows: “Niet elke singer-songwriter is het gegeven om moeiteloos een overvolle Heineken Music Hall ruim twee uur in vervoering te houden”. 


www.toriamos.com
Geen opmerkingen:

Een reactie posten