maart 12, 2021

'Songwriter to the stars' Eliot Kennedy nu met eigen album

 


Componist, producer en ‘tekstschrijver voor de sterren’  Eliot Kennedy schreef de afgelopen 25 jaar hits voor Take That, Spice Girls, Bryan Adams en Aretha Franklin. Nu komt hij met z'n eerste eigen album!


Britse componist, producer en tekstschrijver Eliot Kennedy, mastermind achter de grootste pop-hits van onder meer Bryan Adams, Celine Dion, Spice Girls en Take That, brengt dit voorjaar z'n eerste eigen album uit. Op 'A Yacht Named Sue' horen we Eliots soulvolle stem (die in de Britse pers al wordt vergeleken met die van z'n  held Michael McDonald) in een verzameling  smooth songs in de '80s West Coast/'yacht rock' stijl. 


Het album wordt voorafgegaan door de uptempo openingstrack My Destiny (meer dan 309k streams en 178k Spotify luisteraars in 85 landen) en catchy soul-ballad 'When Love Breaks Down' (top 10 UK Charts en vanaf 8-2 eerste focustrack voor Nederland).


De afgelopen jaren zijn Eliot's songs vertolkt door de grootste namen uit de hedendaagse muziek en hij speelde een grote rol in de carrière vantalloze boy/girl bands. Take That's 'Everything Changes', was in 1993 niet alleen z'n eerste nummer 1 hit, het betekende ook het begin van een succesvolle en langlopende samenwerking met Gary Barlow, met wie hij in 2012 de bekroonde Broadway musical 'Finding Neverland' schreef. Voor Boyzone's 'Picture of You' mocht hij een Ivor Novello award in ontvangst nemen en de wereldwijde hit 'Say You'll Be There' was een van de nummers die hij schreef voor de Spice Girls.

Met vriend en co-write partner Bryan Adams schreef hij enkele van zijn grootste hits zoals de titelsong van Celine Dion's succesalbum 'Let's Talk About Love' maar ook  'When You're Gone' feat. Mel C. Een ander hoogtepunt is het met een Grammy beloonde nummer 'Never gonna break my faith', in 2006 opgenomen door Aretha Franklin en Mary J. Blige. 

In 2020 schreef hij naast zijn eigen debuutalbum, mee aan het nummer 'Look But Don't Touch' dat werd opgenomen door Dame Shirley Bassey. Een indrukwekkend overzicht van alle door Eliot Kennedy geschreven songs vind je op Spotify playlist Eliot Kennedy songs.


Eliot schreef en produceerde 'A Yacht Named Sue' afgelopen zomer en noemt de lockdown, tijd voor zelfreflectie en aanmoedigingen van z'n beroemde vrienden als directe aanleiding voor de release van dit eerste eigen en bijzonder persoonlijke album. "Het afgelopen jaar hadden we ruimte om ons leven te overdenken en stil te staan bij de mensen om wie we geven. Dit album weerspiegelt m'n levenservaringen van de afgelopen 25 jaar. Het schrijven en opnemen van de songs was voor mij een heilzaam proces".


'A Yacht Named Sue' komt uit op het Universal Spinnup label en is vanaf 12 maart verkrijgbaar op digital/cd/vinyl (UK release 21-2).


Check out 

- Eliot Kennedy 'When Love Breaks Down' 

- Spotify playlist Eliot Kennedy songs

- My Destiny (live@Steelworkstudios)

- Eliot Kennedy LIVE album presentation 'A Yacht Named Sue'


www.steelworkstudios.comGeen opmerkingen:

Een reactie posten