maart 29, 2021

Piano composities van Marlies du Mosch gaan de wereld over

 






Pianiste/componiste Marlies du Mosch bracht op 16 april haar debuutalbum ‘Tale of a city’ uit. De veertien modern klassieke composities, geïnspireerd op de stilte in haar thuisstad Rotterdam, vonden in Coronajaar 2020 hun weg al naar honderdduizenden piano chill liefhebbers over de hele wereld. Een albumrelease kon niet uitblijven.


Marlies du Mosch is in de neoklassieke wereld geen onbekende. Haar werk is onder andere uitgevoerd door het Metropole Orkest in een uitverkocht Paradiso, bij het afscheid van dichter des vaderlands Ramsey Nasr. De gedichten van Ramsey Nasr waren door Du Mosch op muziek gezet en zijn onder andere uitgevoerd door solisten Viggo Waas en Ricky Koole. Daarnaast heeft ze voor André Heuvelman, voormalig solo-trompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het album ‘Enchantement’ geschreven en voerde Het Nederlands Blazersensemble haar muziek uit in het Amsterdamse Concertgebouw. 


Marlies du Mosch was er klaar voor om in 2020 haar nieuwe album ‘Tale of a city’ uit te brengen, met als hoofdthema de stilte van de stad. Een toepasselijker thema voor haar muziek was er niet. Eerder had ze het album dankzij een succesvolle crowdfunding actie van een groeiend aantal trouwe fans, opgenomen in de gerenommeerde Wisseloord Studio’s met producer Gijs van Klooster, verantwoordelijk voor de eerste drie platen van Joep Beving. 


Corona gooide roet in het eten, dus de release werd uitgesteld. Om nieuwsgierige oren toch alvast iets te laten horen, bracht ze van april tot en met december elke eerste vrijdag van de maand een nieuwe compositie uit. Haar muziek werd al snel opgepikt door Spotify en Apple Music en verscheen in diverse, bekende playlists. Het nummer ‘Rayons de soleil’ behaalde zelfs internationaal succes; in vier weken tijd meer dan 400.000 streams van over de hele wereld, door de wereldwijde playlist Piano Chill van Apple Music. 


Marlies du Mosch vertelt: “Het was een hele vreemde gewaarwording. De wereld stond stil, de culturele wereld op slot, maar tegelijkertijd deed mijn eerste plaat het beter dan ik ooit had durven dromen. Ik had nooit verwacht dat mijn muziek de wereld over zou gaan en dat ik meer luisteraars zou hebben in Japan en Amerika dan in België bijvoorbeeld.”


Met bijna een miljoen streams binnen een jaar tijd, valt vooral op dat jongeren via haar toegankelijke composities, klassieke muziek herontdekken. De playlists waar Du Mosch instaat doen het namelijk vooral goed bij studerende en (thuis) werkende jongeren!



Luister

‘City Lights’ live@Theaterkerk Twisk (youtube)  


www.marliesdumosch.com 


maart 12, 2021

'Songwriter to the stars' Eliot Kennedy nu met eigen album

 






Componist, producer en ‘tekstschrijver voor de sterren’  Eliot Kennedy schreef de afgelopen 25 jaar hits voor Take That, Spice Girls, Bryan Adams en Aretha Franklin. Nu komt hij met z'n eerste eigen album!


Britse componist, producer en tekstschrijver Eliot Kennedy, mastermind achter de grootste pop-hits van onder meer Bryan Adams, Celine Dion, Spice Girls en Take That, brengt dit voorjaar z'n eerste eigen album uit. Op 'A Yacht Named Sue' horen we Eliots soulvolle stem (die in de Britse pers al wordt vergeleken met die van z'n  held Michael McDonald) in een verzameling  smooth songs in de '80s West Coast/'yacht rock' stijl. 


Het album wordt voorafgegaan door de uptempo openingstrack My Destiny (meer dan 309k streams en 178k Spotify luisteraars in 85 landen) en catchy soul-ballad 'When Love Breaks Down' (top 10 UK Charts en vanaf 8-2 eerste focustrack voor Nederland).


De afgelopen jaren zijn Eliot's songs vertolkt door de grootste namen uit de hedendaagse muziek en hij speelde een grote rol in de carrière vantalloze boy/girl bands. Take That's 'Everything Changes', was in 1993 niet alleen z'n eerste nummer 1 hit, het betekende ook het begin van een succesvolle en langlopende samenwerking met Gary Barlow, met wie hij in 2012 de bekroonde Broadway musical 'Finding Neverland' schreef. Voor Boyzone's 'Picture of You' mocht hij een Ivor Novello award in ontvangst nemen en de wereldwijde hit 'Say You'll Be There' was een van de nummers die hij schreef voor de Spice Girls.

Met vriend en co-write partner Bryan Adams schreef hij enkele van zijn grootste hits zoals de titelsong van Celine Dion's succesalbum 'Let's Talk About Love' maar ook  'When You're Gone' feat. Mel C. Een ander hoogtepunt is het met een Grammy beloonde nummer 'Never gonna break my faith', in 2006 opgenomen door Aretha Franklin en Mary J. Blige. 

In 2020 schreef hij naast zijn eigen debuutalbum, mee aan het nummer 'Look But Don't Touch' dat werd opgenomen door Dame Shirley Bassey. Een indrukwekkend overzicht van alle door Eliot Kennedy geschreven songs vind je op Spotify playlist Eliot Kennedy songs.


Eliot schreef en produceerde 'A Yacht Named Sue' afgelopen zomer en noemt de lockdown, tijd voor zelfreflectie en aanmoedigingen van z'n beroemde vrienden als directe aanleiding voor de release van dit eerste eigen en bijzonder persoonlijke album. "Het afgelopen jaar hadden we ruimte om ons leven te overdenken en stil te staan bij de mensen om wie we geven. Dit album weerspiegelt m'n levenservaringen van de afgelopen 25 jaar. Het schrijven en opnemen van de songs was voor mij een heilzaam proces".


'A Yacht Named Sue' komt uit op het Universal Spinnup label en is vanaf 12 maart verkrijgbaar op digital/cd/vinyl (UK release 21-2).


Check out 

- Eliot Kennedy 'When Love Breaks Down' 

- Spotify playlist Eliot Kennedy songs

- My Destiny (live@Steelworkstudios)

- Eliot Kennedy LIVE album presentation 'A Yacht Named Sue'


www.steelworkstudios.com



maart 02, 2021

‘Geen tijd te verliezen’ nieuwe campagne tegen dodelijke ziekte ALS.

De korte levensverwachting van ALS-patiënten, drie tot vijf jaar gemiddeld na de eerste symptomen, vormt de basis voor een nieuwe landelijke fondsenwervende campagne van Stichting ALS Nederland. Met confronterende boodschappen vertellen vanaf vandaag niet de patiënten maar de nabestaanden hun verhaal. ‘Mijn zoon had maar 3 jaar ALS’. 

Aan het woord is Marjan van den Eijnden. Haar zoon Nicky is 33 jaar als hij overlijdt aan ALS. Hij laat twee kleine kinderen achter. Marjan vindt samen met Stichting ALS Nederland dat het hoog tijd voor deze nieuwe campagne is. Tien jaar nadat met de spraakmakende campagne ‘Ik ben inmiddels overleden’ de ziekte ALS definitief op de kaart werd gezet, kiest Stichting ALS Nederland opnieuw voor een indringende benadering om aandacht te vragen voor deze nog steeds dodelijke ziekte.

‘Hoe indringender hoe beter’, vindt ALS-patiënt en secretaris bij patiëntenvereniging ALS Patients Connected, Conny van der Meijden. ‘Want de realiteit is veel erger dan de campagne. Bewustwording en donaties zijn de weg naar het stoppen van deze verschrikkelijke ziekte.’ ‘Geen tijd te verliezen’ verwijst niet alleen naar de beperkte tijd die patiënten nog rest met familie en geliefden als de diagnose eenmaal is gesteld, maar ook naar de tijd die nodig is voor onderzoek naar de oorzaak en een medicijn.

Afhankelijk van donaties voor onderzoek
‘De klok tikt’, zegt Stichting ALS Nederland-directeur Gorrit-Jan Blonk. ‘Met het cancelen van onze fondsenwervende evenementen het afgelopen jaar zijn de inkomsten met 50% teruggelopen. Wetenschappelijk onderzoek is essentieel en daarvoor zijn we afhankelijk van donaties. We willen zoveel mogelijk levens redden, hoe eerder we een medicijn hebben hoe beter.’ Stichting ALS Nederland investeert niet alleen in onderzoek, maar ook in een betere kwaliteit van leven voor de patiënten en hun dierbaren. Ook hier is tijd een belangrijke factor. ALS-professionals moeten snel kunnen schakelen om binnen de beperkte tijd die rest de juiste zorg en ondersteuning te bieden.

Echte verhalen
Nabestaanden die meewerken aan de campagne geven aan het een eer te vinden. Zij verloren hun vader, moeder, kind, broer, opa of vrouw. ‘Hun motivatie om mee te doen en zich in te zetten om ALS de wereld  uit te helpen, is erg groot’, zegt Frederique Kram van Stichting ALS Nederland. ‘Het is een eerlijke campagne omdat we verhalen vertellen van mensen die daadwerkelijk te maken hebben met ALS. Nabestaanden weten als geen ander hoe groot de tijdsdruk is.’ 

Speciale munt
Om de campagne kracht bij te zetten en extra fondsen te werven, wordt op 28 maart een unieke ALS-munt geslagen. Dit is de dag dat de zomertijd ingaat en iedereen een uur van zijn/haar tijd verliest. Stichting ALS Nederland werkt hierin samen met de Koninklijke Nederlandse Munt. De munt met een bijzonder ontwerp is vanaf nu op voorinschrijving te koop via www.knm.nl/ALS. Van de munt worden slechts 5.000 stuks gemaakt. Voor verzamelaars en mensen die Stichting ALS Nederland een warm hart toe dragen, is het een unieke kans een exclusief collector’s item in hun bezit te krijgen.

www.als.nl 

----------------------------------------------------------------------------------------------