april 08, 2014

ROB MOSTERT HAMMOND GROUP GOES USA!






De Rob Mostert Hammond Group vertrekt eind juni voor een serie optredens naar de USA. Op 20 en 21 juni staat Rob Mostert met zijn de 9-man sterke band naast namen als Janelle MonĂ e, Earth Wind & Fire en Buddy Guy op de line up van het Rochester International Jazz Festival in Rochester NY.
Op het programma staat het ‘Go Big Or Go Home’ repertoire, een spannende combi van traditionele jazz roots met een opwindende mix van soul en sexy funk waarmee de band ook hier in Nederland al lovende kritieken scoorde.


Eerder dit jaar reisde Rob Mostert als special guest van de John Klaver Blues Band al naar Memphis Tennessee waar ze Nederland vertegenwoordigden op de International Blues Challenge. Het nummer ‘Back in Time’  is Rob’s eerbetoon aan de blues en aan de inspirerende music scene in de US!


“De manier waarop ze in de US met muziek bezig zijn is voor mij super inspirerend. Het idee voor m’n ‘Go Big Or Go Home’ album kreeg ik ook tijdens een eerder bezoek aan Memphis. Met deze uitnodiging om met de hele band op het Rochester Jazz Festival te komen spelen vallen voor mij alle stukjes dus eigenlijk op z’n plek”.


Rob’s keuze om zijn oorspronkelijke Hammond trio + zang begin vorig jaar uit te breiden met een groovy blazersectie bleek de juiste te zijn. Met een droombezetting bestaande uit onder andere Chris Strik op drums, John F. Klaver op gitaar, Efraim Trujillo op sax en zang van Charlotte Coppola, nam hij zijn tweede album ‘Go Big Or Go Home’ op en aansluitend tourde de band met een gelijknamig live progamma langs festivals, clubs en theaters.


Naast de US trip is de band ook in Nederland deze zomer weer volop live te zien. Voor een up to date concertagenda check de website www.robmosterthammondgroup.com
De band bestaat naast Rob Mostert op zijn indrukwekkende Hammond B3 uit Chris Strik (drums), John F. Klaver (gitaar), Efraim Trujillo (sax), Michael Rorby (trombone), Michael Simon (trompet) en Charlotte Coppola op vocalen. Backing vocals worden verzorgd door Tarah Ouwekerk en Nicole Verouden.


De band is zowel in de kleine als in de grote bezetting te boeken en doet het zodoende even goed op een spectaculair festival als in een intieme jazz club.


Friday, June 20 - Jazz Street Stage, 19.15 & 21.15
Saturday, June 21 - Big Tent, 20.30 & 22.00



Geen opmerkingen:

Een reactie posten